Soal Try Out Bahasa Inggris Paket A, SMA Beserta Jawaban

Berikut ini soal latihan Try Out Bahasa inggris,  beserta Jawaban

Pilihan Ganda 1-30

1. The man … we met at the mall yesterday is the owner of the bookstore near your house.
A.Which
B. Who
C. Whose
D. Whom
Jawaban: D

2. … is a break from your job and have a holiday for a while.
A. What you need
B. Whether you need
C. You need
D. Why you need
Jawaban: A

3. No one is admitted in the university … she or he passes the entry test.
A. As
B. If
C. Whether
D. Unless
Jawaban: C

4. Sunday is the day … everybody has a day off.
A. When
B. What
C. Where
D. Which
Jawaban: A

5. … is awesome.
A.That a girl can play a guitar
B. Which the girl could play a guitar
C. Which could the girl play a guitar
D. That can the girl play a guitar
Jawaban: A

6. My mother met the teacher … is our classmate.
A. Who is daughter
B. Whose daughter
C. Her daughter
D. The daughter of us
Jawaban: B

7. My aunt asked me …
A. Who is Rikkard Ambrose
B. Who Rikkard Ambrose was
C. Who was Rikkard Ambrose
D. Who Rikkard Ambrose is
Jawaban: B

8.Do you buy this book from my friend? asked Jenny. Jenny wanted to know whether I … tht book from her friend.
A. Will buy
B. Bought
C. Has bought
D. Buy
Jawaban: B

9.The movie … we were watching was very good.
A. That
B. Whose
C. When
D. What
Jawaban: A

10.Dinda always talks about her life experiences with …
A. Will whomever listen to her
B. Whomever will listen to her
C. Will whoever listen to her
D. Whoever will listen to her
Jawaban: D

11.… is unforgettable.
A. What did we do in our last holiday in Bali
B. What we did in our last holiday in Bali
C. What we do in our last holiday in Bali
D. What do we do in our last holiday in Bali
Jawaban: B

12.This is the house … he showed me his new collection of cars.
A. Where
B. What
C. When
D. who
Jawaban: A

13. My father wanted to know …
A. Whether I applied for the scholarship
B. If I applied for the scholarship
C. If I had applied for the scholarship
D. Whether I have applied for the scholarship
Jawaban: C

14.The insect … stung my sister’s hand two days ago.
A. A big bee with black body colour
B. Which is a big bee with black body colour
C. It is a big bee with black body colour
D. A big bee which with black body colour
Jawaban: B

15. Rina said to Johan, Did you finish your assignment?
Rina asked Johan …
A. If he finished his assignment
B. If he had finished his assignment
C. Whether he finished his assignment
D. Whether he has finish his assignment
Jawaban: B

16.It is already known … water and solar energy are alternative energy source.
A. What
B. Whether
C. That
D. case
Jawaban: C

17.Dinda always talks about her life experiences with …
A. If does his teacher also work in Lampung University as a lecturer
B. Which his teacher also worked in Lampung University as a lecturer
C. Which does his teacher also work in Lampung University as a lecturer
D. If his teacher also works in Lampung University as a lecturer
Jawaban: D

18.It will be possible …
A. That she will be able to make our situation get worse
B. That will she be able to make our situation get worse
C. Whether she will be able to make our situation get worse
D. Whether she would be able to make our situation get worse
Jawaban: B

19.She does not know …
A. How to make a cake
B. What makes a cake
C. Which to make a cake
D. To make a cake
Jawaban: A

20.Mr. Linton asked his wife who called me just now?
It means that …
A. Mr. Linton wanted to know who called him
B. Mr. Linton wanted to know who had called him
C. Mr. Linton wants to know who called him
D. Mr. Linton wants to know who calls him
Jawaban: B

21. The man … we met at the mall yesterday is the owner of the bookstore near your house.
A. Whose
B. Which
C. Whom
D. Who
Jawaban: C

22. My aunt asked me …
A. Who was Rikkard Ambrose
B. Who Rikkard Ambrose is
C. Who is Rikkard Ambrose
D. Who Rikkard Ambrose was
Jawaban: D

23. It will be possible …
A. That will she be able to make our situation get worse
B. That she will be able to make our situation get worse
C. Whether she would be able to make our situation get worse
D. Whether she will be able to make our situation get worse
Jawaban: B

24. It is already known … water and solar energy are alternative energy source.
A. That
B. Whether
C. In case
D. What
Jawaban: A

25. Dinda always talks about her life experiences with …
A. Whoever will listen to her
B. Whomever will listen to her
C. Will whomever listen to her
D. Will whoever listen to her
Jawaban: A

26. … is unforgettable.
A. What did we do in our last holiday in Bali
B. What we do in our last holiday in Bali
C. What we did in our last holiday in Bali
D. What do we do in our last holiday in Bali
Jawaban: C

27. Rina said to Johan, Did you finish your assignment?
Rina asked Johan …
A. If he finished his assignment
B. Whether he has finish his assignment
C. Whether he finished his assignment
D. If he had finished his assignment
Jawaban: D

28. Dinda always talks about her life experiences with …
A. If does his teacher also work in Lampung University as a lecturer
B. If his teacher also works in Lampung University as a lecturer
C. Which his teacher also worked in Lampung University as a lecturer
D. Which does his teacher also work in Lampung University as a lecturer
Jawaban: B

29. This is the house … he showed me his new collection of cars.
A. Where
B. who
C. When
D. What
Jawaban: A

30. Do you buy this book from my friend? asked Jenny. Jenny wanted to know whether I … tht book from her friend.
A. Will buy
B. Bought
C. Buy
D. Has bought
Jawaban: B